RSS

Cigány zászló

Í­rta: BeVi@Ózd (törölt) ; 2007.04.07. 08:53

Roma zászló:

A Roma Világkongresszus elfogadta a roma zászlót, amit a világon minden roma tiszteletben tart. Hagyományos kék és zöld színei mellett vörös kerék került a közepére. A kék a kék ég és a mennyország színe. A zöld a földé, mely szerves és növekvő. A kék az örök értékeket jelöli, a zöld az evilágiakat. A középső kerék a mozgás és változás jelképe. Nem érdektelen megjegyezni, hogy az indiai nemzeti zászlóban az Ashok csakra található középen.















42 hozzá szólás : flag zászló jelkép

A bejegyzés trackback címe:

https://romasors.blog.hu/api/trackback/id/tr2455626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szacsi 2007.07.17. 21:53:14

Ez mi? Képtelenek vagytok normálisan viselkedni ugye?

\"Hali!
Nácik, ti vagytok az igazi kisebbség\"

Persze, hogy mi vagyunk, elvégre mi nem szaporodunk mint a nyulak. Lassan a magyarok lesznek a kisebbség, ahogy az Egyesült Államok 5 államában már a fehérek vannak kisebbségben. Ki fogja akkor az adót fizetni? TI miből fogtok majd élni akkor, ha nem lesz segély? Muszáj lesz dolgozni, vagy majd többet gyilkoltok?

\"Remélem nem törlitek a postot!\"

Nem. Csak nem engedélyezem. Ugyanis úgy van beállítva, hogy engedélyezni kelljen, anélkül nem kerül fel a vendégkönyvbe.

Ha mi nem írkáljuk tele a hülye kis weboldalaitokat, akkor lehetne bennetek is annyi, hogy ti se tegyétek. Túl sokat várunk...

Horváth Tibor 2007.11.16. 14:21:55

büszke vagyok , hogy cigány vagyok ,azért harcolok , hogy jogenyenlőségnek megvalosulását az esélyegyenlőségért

BeVi@Ózd 2007.11.22. 13:53:01

Igazad van Tibor! Nem szégyen ez! Sőt büszkék is lehetnénk rá, ha többen nem félnének bevallani, mert ez egy értékes kultúra.

Sacmi 2007.12.13. 16:05:12

Az nem is baj, ha valaki buszke arra ahová tartozik. Nem is ez a baj. Az a baj, hogy nem járnak iskolába és nem tudnak integrálódni a többiekkel. Ezért elszigetelődnek és nem is lehet olyan munkát adni amivel keresni is lehet mert nincs meg a képzettsége hozzá. Senki nem meri kimondani nem a cigánnyal van a gond és a kúltúrájuk is nagyon szép ( pl: cigányzene ) hanem azokkal akik nem dolgoznak és lopnak és félelemben tartják a társaikat. Persze Magyar emberben is van ilyen, de a cigányok ebben viszik a prímet. Mindenesetre elnézés a kivételektől mert az is igaz, hogy ott is vannak rendes emberek.

Svábbűnözés · http://svabbunozes.blogspot.com 2008.01.05. 23:02:11

Ideje végre Magyarország rákfenéjéről, a méltatlanul agyonhallgatott Svábbűnözésről is szót ejtenünk! Olvasd a Svábbűnözésről szóló aggasztó híreket, tégy TE is a Svábbűnözés ellen! svabbunozes.blogspot.com Szép Magyarországot!

lorezo albert 2008.01.29. 15:42:36

szia kéne cigány története

KK · http://www.kk.kk 2008.02.07. 22:21:13

mocskos cigánygecik, loptok, bűnöztök és várjátok a segélyt... dögöljetek meg

BeVi 2008.03.02. 23:22:17

Szexuális Zaklatás Pty Panda! :D

GipoNYC 2008.03.15. 08:15:21

Az apam magyar ,anyam cigany ,es EN ciganynak vallom es erzem magam ,nalunk minden cigany gyerek ota dolgozik !Az usaban elek sokan nem tudom milyen 5. alamrol beszelnek!? Idiota itt mindenki dolgozik!!!...valoszinuleg o meg nem volt it!!....

Dorina 2008.03.16. 18:23:47

Én személy szerint egy fiatal cigány lány vagyok, és atöbb min9 éve táncolok és a tehettségem annak köszönhetem h roma vagyok:)

BeVi 2008.03.25. 08:14:49

A romáknak jobb a ritmus érzéke, ezért vérpezsdítő a cigány zene, és tüzes a táncunk.

SMART 2008.04.12. 23:46:23

K.K LÁTTOM KOTÖRT BELÖLED A NAGY MAGYARSÁG!AZ ÉN KULTURÁM ABBOL A KORBOL ERED AMIKOR TI A FÁN GYÜJTÖGETTETEK!agyalágyult!

Kolompár Winettou 2008.05.11. 13:28:37

Ne szégyelld, hogy cigány vagy, élj úgy, hogy büszke lehess rá! Ehhez először le kell vetkőzni a csorda szellemet, megszüntetni az egymásra mutogatást, becsületet szerezni a munkának az ingyenéléssel szemben és nem a lehúzást kell eltanulni, hanem a normális életvitelt! Mert használtok mobiltelefont, dvd-t, mikrohullámú sütőt, autót, hát ha erre képesek vagytok, akkor nem jelenthet problémát elsajátítani a másik ember tiszteletét! Csak olyat tegyél mással, aminek te is örülnél, ha veled tennék! babymax.extra.hu válaszok: ciganytelep@freemail.hu

Kolompár Winettou 2008.05.11. 13:36:07

Kedves SMART! Olvass utána, Zsigmond király fogadta be a vándorló cigányokat Mo.-ra! K.K. és az én őseim akkor már a kor szinvonalán fejlett körülmények között éltek! A te nemzeted tagjai most is putrikban élnek, más hasznos dolgoktól veszik el azt a pénzt, amivel a cigánytelepek felszámolását valósítják meg! A cigányság miért nem önerőből oldja meg ezt? Nem kívánom minősíteni az esetet! Nézz magadba mielőtt leszólsz embereket! Segítsd cigány társaidat a felemelkedésben! Erre fordítsd az energiádat! Hosszú és szép életet kívánok!

Kolompár Winettou 2008.05.11. 13:43:47

Nem véletlenül lett szitokszó a "cigány"! Most a roma szó lejáratásán dolgoztok. Sikerrel! Hát, ideje lenne kifényesíteni ezeket a szavakat, hogy jó érzés árassza el az emberek lelkét ha meghallják - cigány! A világ ne csak a következő találmányokért tartozzon hálával a cigány tudósoknak: KanalasOrvosság és OrsósMagnetofon! Szeretném megélni, hogy a cigányok nevét imába foglalná a magyar nép! A sok-sok jó cselekedetükről és a segítőkézségükről lennének híresek! Itt a feladat, tessék megoldani!

SMART 2008.05.12. 13:02:42

KOLOMPÁR ,EZT SENKI NEM VONJA KÉTSÉGBE,ÉS NÉHA IRTÁL IGAZ,DOLGOKAT IS,DE ARROL HOGY A CIGÁNYOK OTT TARTANAK AHOL,TI TEHETEK A LEGJOBBAN,NEM SZITKOZODNI KELL,TOLERÁLNI,ÉS MEG ISMERNI A KULTURÁNKAT!JA ÉS NÉZZ UTÁNA MIT IS JELLENT A CIGÁNY SZÓ!MEG SUGOM, FÁRAOK NÉPE,ENNYIT A TI ÖSEITEK SZINVONALÁROL.

Gina 2008.07.03. 09:55:57

Magyar, Cigany, Kanadai, Amerikai, Spanyol, Olasz, meg egyebek. Ezek csak szavak; hol szulettel, hol jartal, hol elsz, hol halsz meg. Mit kell hogy szegyeljen az ember? Hogy az ukapja hol szuletett? Mire kell buszkenek lenni? Hogy an nagyanyam milyen vallasu volt?

Ha ennekem Doctoratusom van, akkor mire kell hogy buszke legyek? Hogy no letemre ilyen sokra vittem? Hogy Cgany letemre? Hogy Magyar letemre? Hogy Olasz letemre? Hogy Roman letemre? Hogy Ormeny zsido letemre? Hogy Kanadai letemre?

Oh, is mit is kell szegyelni? Hogy olok, lopok, csalok, klima valtoztatast okozok, es ejjel nappal azon torom a fejem, hogy kene a magyarokat kiuzni a sajat orszagukbol...ja, meg nem akarok megdogolni. Na, ez attol lehet, hogy Magyar ver is van bennem.

Komolyan; nem kene mar az emberi fajnak felnoni

.... 2008.07.09. 20:42:55

A fáraók népe mind rabszolga volt, erre lehetsz büszke!! Mi vagyunk a hibásak?! Talán mi tehetünk arról hogy loptok? igy is annyi segélyt kaptok a semmire hogy az nevetséges. amugy ha enniyre nagy és ősi a kultúrátok miert nincs egy megnevezett államotok valahol???miert mindig más népeken éltek és telepedtek rájuk??? erre a kultúrára legyél büszke!! a 21. században csináltatok egy féligmásolt zászlót! ez a többezer éves múlt gyümölcse?? én személy szerint egy cigányt se tartok sokra mert semmirellőek tolvajok és kultúrálatlanok ha nem mind akkor legalább 10ből 9! nap mint nap látom őket és látom mit művelnek.LEGALJA!!

Kolompár Winettou 2008.07.21. 08:50:51

Kedves SMART! Először is, nem szitkozódtam, bár tudom ezt szeretted volna! Ha a magyarok tehetnének arról, hogy a cigányok itt tartanak akkor Nektek is lenne Nobel-díjjas tudósotok és megtudnátok mutatni mit épített a cigányság. Amellett hogy eltartunk Titeket, házakat építünk Nektek, építettünk sok villamoserőművet, hogy éjjel is legyen fény, ha tanulni szeretnétek az éjjeli órákban. Fejlett hírközlő rendszert építettünk, hogy TV-zhessetek, rádiózhassatok, működjön a mobil telefonotok. Kórházakat is építettünk, ha megbetegszetek akkor legyen hol gyógyulnotok. Ezeket a dolgokat nem cigány tudósok, mérnökök, szakmunkások hozták létre. Kijavítalak, itt ezen az oldalon ha rendesen olvastad volna a cigányság történetét, leírják, hogy csak egy tévhit a "fáraók népe". Ti Indiából lettetek elkergetve, ott a Páriák alatti kaszt volt a Tiétek! Ez a történetetek. Olvasd el!

kraven 2008.07.22. 10:22:38

A cigányok maguk tehetnek arról ahol tartanak,nem a Magyarok,mert mindenki saját sorsának a kovácsa,csak éppen a piszkos csürhének sokkal könnyebb bűnözni,mint tisztességesen pénzt keresni.A cigány nép a földkerekség legaljasabb népe,akiket jobb lenne máshol tudni.A putrijaikat ledozerolnám,de ami ott épülne új lakás,azt a Magyaroknak adnám,a csürhét meg kitoloncolnám.Ha nem lennének cigányok,sokkal jobb lenne az élet,de amíg vannak addig csak problémák lesznek.Én azt vallom pusztuljanak a kibaszott gecibe,mert semmi hasznuk nincs csak káruk,és a kártevőket jobb eltüntetni,amíg túlságosan el nem szaporodnak,és ki nem pusztítják a környezetüket.

Anasztázia 2008.08.29. 19:25:37

Komolyan mondom, néha elszörnyedek, hogy milyenek az emberek! Cigány vagyok, büszke vagyok rá! Nem ölök, nem lopok, nem hazudok, nem csalok. A családomban mindenki tisztességesen dolgozik, és nem a segélyekből élünk! És kedves "...." igen is büszkék vagyunk a kultúránkra! Miért ne lehetnénk azok?A magyar kultúráról mit tudnak az emberek? Elárulom neked, hogy az első dolog, ami az eszükbe jut, az a gulyáslevesed..na erre igazán büszke lehetsz..és arra is büszke lehetsz, hogy a történelem során az egyik legaljasabb dolog a magyar néped kezéhez tapad! II vil.háb??? Zsidók és cigányok kiadása a náci Németországnak? Na erre igazán büszke lehetsz!
---saját kezemmel írva-----

Anasztázia 2008.08.29. 19:30:26

Ja és kedves Kraven, az értelmiségszintedet tükrözi a szókincsed!

kraven 2008.09.30. 16:07:23

Gyakoroljátok máshol a bünözői kultúrátokat,és a kanna ütögetést,csak ne idehaza.
Én viszont büszke vagyok a gyulyás levesünkre,mert igenis finom,és a világban sok helyen elismert,de az ürge,és a sündisznó pörkölt csak nálatok az.Sorolhatnám még a sok Magyar tudóst,akikre büszkék lehetünk,és nemcsak itthon,de külföldön is elismertek,dehát a primitív tudásoddal csak a gulyást ismered nemzeti büszkeségünk gyanánt.Amúgy nem arról(a nem túlzás)1-2% cigányról beszéltem,hanem a maradék 98-99-ről akikkel tele vannak a börtönök.Igenis büszke vagyok rá,hogy a háborúban segédkeztünk,de jobb lett volna ha el is tűnik az összes görény(cigány),akkor legalább rend,és béke lenne az országban,és a világban,mert a cigány kérdés nem csak idehaza probléma.Amúgy a zsidókkal különösebb gondom nincs,a cigányság a legnagyobb kártevő,akik kezéhez megannyi vér,és mocsok tapad.Élösködő férgek vagytok,semmi keresnivalótok az országban,mert a mi ősapáink vére áztatta e földet,ti csak bepofátlankodtatok,azóta is raboltok,gyilkoltok,nem dolgoztok(kivéve 1-2%),hát ezek vagytok ti.
A te(jó esetben)nyolc általánosoddal meg ne prédikálj a szókincsemről,mert neked még az sincs.

Anda 2008.10.02. 10:20:06

Ég a pofám! Magyar vagyok, a 7. felmenőim közt vannak romák. Élő roma rokonról nem tudok. Ismerek jóravalókat és züllőket is. Ahogy magyarokat is. Szégyen úgy megítélni embereket, hogy nem ismered a kultúrájukat, történelmüket. Olvass utána kicsit! Nem tudom, mi hol tartanánk, ha ennyit szivattak volna minket. Egyébként velünk harcoltak már a kabarokkal a honfoglaláskor, vegyverkovácsaink nagy része roma volt, Rákóczinak önálló cigány ezrede volt és sorolhatnám. Szóval kinek a vére áztatta a földünket? Senki nem tett érte, hogy beilleszkedjenek, mert ahhoz nem volt eszük, csak irtani, rombolni és kijelenteni a kultúrális nincstelenségüket. És mi lennénk a bölcs többség, aki jól megmondja?! Ciki!

Anda 2008.10.02. 10:29:40

Már meg nem keresem, ki írta a fáraó népét, de megsúgom, nem talált. A rom = férfi ember roma szóból származik. Ezt a Rámájana, 4. századi történelmi eposz fejti ki. A cigány pedig későbbi gr. eredetű, athinganosz, majd atsziganosz szóból származik. Egy eretnek szekta neve volt, de ártagadt később a romákra, mert jellemző foglalkozásaik hasonlóak voltak és az adott kultúrkörnek ők is idegen, ismeretlen népnek számítottak.
A fáraó népe egy téves áthallás. Most őszintén hogy lehetne belemagyarázni?

Ádám 2008.10.10. 18:57:01

Szóval én is roma vagyok. Mi dolgozzunk tisztességesen!

Anasztázia 2008.10.19. 11:00:57

Kedves Kraven! Én meg a nyol általános! Valószínűsítem, h jobban elvégeztem, mint te! Mellesleg most fogok felvételizni a töri-régészet szakra, szóval úgy gondoloma megítélésed kicsit helytelen! És, ha valamit tudnál az ősapáidról, akkor nem ilyeneket írnál. Ebből látszik, hogy a tudásod...hogy is jellemezzem, kicsit FELÜLETES! Ajánlom figyelmedbe, hogy olvasd el Anda hozzászólását, abból sokmindent megtudsz! Mellesleg a te magyar ősapáid???? Ember gondolkozz már! Hol folyik benned magyar vér?Csak úgy eszedbe juttatom, hogy ma Magyarországon a magyar lakosság igen elenyésző százalékában foilyik igazi magyar vér. Tudod a történelmünk során volt olyanra példa, hogy az országunkat más népek szállták meg(pl:török) és nem kevés ideig maradtak itt. Nézz csak utána, hogy akkor hogyan alakult a magyarság számaránya, és, hogy mennyi esetben keveredtek a vérek! Erről ennyit. Ja és büszke vagy arra, hogya háborúban segédkeztetek? Na erre igazán büszke lehetsz...akkor itt tisztázzuk azta kérdést, hogy kinek a kezéhez is tapad megannyi vér!
Legyél boldog ezzel a tudattal, és verd érte a melled! Azzal biztosan sokra mész!

Picúr 2008.10.21. 08:19:23

Kedveseim :) Magyar vagyok ... és??? Miért gondoljátok hogy mások nem emberek, nincsenek érzéseik vagy akármi mááás csak mert más a nemzetisége? És ha vannak olyanok, akik elzüllenek, nem kéne általánosítani, mert a legjobb barátnőm roma és ugyanolyan intelligens mint én, rendesen dolgozó emberek a szülei és nem segélyekből élnek. Mert NINCS, ismétlen NINCS rá szükségük. És van még 2 másik roma ismerősöm, a zeneakadémiára járnak és igencsak tehetségesek ;) Inkább csak maradjon csöndbe az aki szidja a másikat, mert ezzel magát írja le. :) Sok mindent írhatnék ide, de sajna előadásom kezdődik :P ;) szép napot

egy roma 2008.10.27. 12:18:57

Figyelj Karven te láccik hogy kultúrálatlan vagy a bűnőzés nem kultúra !!! a gulyás levesre vagy büszke amikor merem fogadni életedbe nem láttál marhát csak amikor tükörbe néztél menj és irass fel magadnak 8 általánost .Én roma vok és akkor mi van . Én informatika angol német latint tanulok te büszke magyar .

laller · http://domain.com 2008.12.03. 11:25:23

sziasztok! Én is roma vagyok!! Büszke!! Anasztázia,Anda írásából mindenki megtud mindent!!!! Bangó Margit,Dankó Pista,Horváth Pista,Django Reinhardt ők mind cigányok,mint én!!! Lehet soha nem kaptak nobel dijat,mert nem orvosok,fizikus.....stb,Ők énekesek,zeneszerzők!!!!! Az egész világon ismert cigányok!! Ja és szerintem a zene azon a szinten ahogy ők művelik az már tudomány!! Kaptak már ők is sok díjat,csak nem nobelnek hívjak!! Szereted a jó zenét? Keres rájuk ,és a te jutalmad,dijad hogy ilyen zenét hallhatsz!! Ja ők is építészek, a lelkedet építik!! Ők is orvosok mert a lelkedet gyógyítják!!

kraven 2009.02.10. 14:47:44

Képzel köcsög roma(cigány),hogy marhát életben is láttam,és nem lila ahogy a te képzeletedben.Az hogy vannak zeneszerzők,énekesek azzal nincs gond(addig sem bűnöznek),és aki a cigány zenét eszi,az egyek két pofára.Sajna akármilyen művelt is egy cigány akkor is a vérében van a bűnözési hajlam.Ha a cigányok 98-99%-a bűnöző,na jó hacsak 60-70%,akkor is már van alapja a minősítésnek,és megbélyegzi az egész cigányságot,mert az emberekben indulatot kelt ha meghallja,hogy már megint a cigányok loptak,raboltak,gyilkoltak,és a többi.Hogyha a média minden cigányok által elkövetett bűncselekményről beszámolna,másról sem szólhatna a híradás,és a Magyarság már vért kívánna.A véleményem az,hogy minden cigány egy kutya,és ha likvidálásra kerülne sor,nem úszhatná meg egyik sem.

kraven 2009.02.10. 15:03:39

Interneten keringő körüzenet:

"Nem rasszizmus, utálat.

Utállak! Ez az ÉN véleményem.
Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel.
Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam. Bántasz engem, bántod a gyermekemet. A feleségemet molesztálod. Büdös, mosdatlan vagy.

Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak.
Benne leszek a tévében, hogy rasszista vagyok. Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled.

Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem és undor fog el. Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is. A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni. Folyamatosan segítő jobbot nyújtunk neked, de kihasználsz. Csak a segélyt látod. Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy: Cigány.

Cigányból csak akkor lesz roma, ha meg tanul EMBERKÉNT ÉLNI! Van belőled néhány, akiknek sikerült. Mert ő is akarta. Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük. De téged megvetlek. Azt akarom, hogy elmenj!"

BeVi@Ózd (törölt) 2009.02.11. 13:59:05

Már nekem is van tapasztalatom a közösségi elfogadás terén.
1,5 évet dolgoztam egy jó közösségben, és még itt is ROMA maradtam. Elfogadtak de néha-néha viccesebb formában azért előjött egy pár célozgatás.
A körlevél pedig lássuk be igazat ír, vannak ilyen-olyan beállítottságú EGYÉNEK, de az általánosítás itt is a mérvadó.

hunor88 2009.03.24. 21:49:49

A magyarságnak kezd elege lenni belöletek és igaza is van nekem is elgem van már!!!!még hogy zászlót.... majd seggbe csavart zászloval lövöldözünk majd bele a Dunába,és majd könyörögtök a nyavajás kis olcsó életetekér!!ez az ország SOHA nme lesza a tietek mert mi magyarok nem hagyjuk és nem félünk majd fegyvert is fogni!!!!és hogy miért utállak titeket?Olaszliszka,Veszprém.....soroljak még?ezért vagytok 1 zemérláda népség és nem azon kéne gonodlkozni h zászló hanem azon h mennyek vissza oda ahonnan származok!!ha nem változik semmi ELEGÜNK LESZ ÉS ÉN SE FOGOK FÉLNI FEGYVERT RAGADNI!!!és gondolkozzatok el hogy miért utálnak titeket...

BeVi@Ózd (törölt) 2009.03.24. 22:14:58

Igen a magyarság kezdi irtani, legalábbis megfélemlíteni a cigányokat. Ennek mi lehet az eredménye?
A történelem igazolja, hogy a támadott csoportok összetartanak, ez alól a cigók sem volnának kivételek.
A félelem összehozza az embereket. Az hogy az élet különböző területén hátrányos megkülönböztetés éri, mert cigány, kifejleszti benne (ha eddig nem is volt benne igazán erős) a nemzeti identitás tudatot. A közös félelem, kölcsönös bizalmat gerjeszt. És így együtt kitűznek egy közös célt (lehet hogy ezt kéne tennünk).

hunor88 2009.03.25. 13:11:17

Itt aza baj hogy nem tudtok viselkedni!kötekedtek másokat kifosztatok le "büdös magyaroztok" és én vagyok a rasszista??magyar emberek közül 99% azt mondaná h nem kelletek ide!és miért?nem okkal nélkül utálunk titeket , éstudom hogy vannak köztetek is rendesen elö rendes állampolgárok is!!de többségetek piszkos alpári putrilakó bünöző maffiozó!-és van rátok még 1000 jelzö amit tudnék mondaniszóval megint hansulyozom ne zászlotok legyen,elöször normálisan kell viselkednektek!!!ÉS MEGINT FELTESZEM EZT A KÉRDÉST:MIÉRT NE UTÁLJUNK TITEKET?MIÉRT NEM TUDTOK EMBERKÉNT VISELKEDNI?NEM FÉLTEK H ELEGÜNK LESZ?...ezen gondolkodjatok

hunor88 2009.03.25. 21:08:19

Szal dögöljetek meg mocskos rétinéger alantosfaj!!
14/White Power/88

matteo 2009.04.15. 14:38:59

Olvasgattam a hozzászólásaitokat. Szerintem Magyarországon a legnagyobb probléma hogy az emberek sosem a probléma megoldásával vannak elfoglalva. A magyar nép siratja azt ami nincs. Ahelyett hogy tenne azért, ami lehetne. "Rosszul élünk, válság van. Nagyon rossz nekünk." Kiváncsi vagyok mit mondana erre egy-két igazán szegény sorsú afrikai. Manapság a legtöbb országban több nemzetiség él. Sok helyen komolyabb problémák nélkül, de még több helyen háborús viszonyban. Mi is ezt akarnánk kis hazánkban. Szerintem nem. Egyébként Láttam több dokumentumfilmet, ahol romáknak munkalehetőséget kínáltak, bizonyos tanfolyamok elvégzése után. Mikor elvégezték, azt mondták nekik már nem aktuális. Kerestek munkát? Igen. Találtak? Nem. Miért? Mert romák. Ezek után azok az emberek, akik visszadobták őket a segélyezési rendszerbe még fel vannak háborodva. Ezek után kérdezhetem, hogy van e értelme általánosítani így: A magyarok nem adnak munkát, vagy a romák nem keresnek munkát. Nem lehet. Csak meg kell próbálni együtt élni. Tanulhatunk francia, vagy amerikai példákból.

Anaszta 2009.05.22. 17:53:13

Nem tudunk emberként viselkedni???
Kedves hunor88 a te szavaid pont, hogy nem az emberséges viselkedésre utalnak!
Az emberségedet szeretnéd azzal mutatni, hogy embert/embereket ölsz a származásuk miatt??!!
Te súlyos fogalomzavarban élsz! Orvoshoz is fordulhatsz, de ezen nem tud segíteni! ;)
Ezzel is saját magad jellemzed!
Na, Béke veletek!

joshuan 2009.12.16. 17:25:16

sziasztok testvérek

sok magyar megveti a cigányokat mert sajnos vannak olyan romák akik lopnak csalnak hazudnak sajnos vannak kérdem én magyar között nincs ilyen? dehogy nincs sokszor rosszabak a magyarok mint a cigányok visszaterve az elöbbire a rossz cigágyoknyok miatt a jo cigányokat beskatujázzák ezek alapján egy kalap alá veszik öket en is cigány vok büszke vagyok rá sokszor elutasitanak munka vállaláskor boltban követ a biztonsági nem e lopok valamit az üzletböl megbámulnak az utcán lenézöen néznek rám szemét dolog ez tölük.cigány-magyar-fekete-fehér nincs külömbség mind egyenlöek vagyünk ezt sajnos sokan newm fogadják el dehát ez a magyar társadalom testverek mutassuk meg hogy igenis érünk annyit mint ök tanitassuk gyermekeinket mig csak tudjuk neveljük ennek megfelelöen ha lehetséges elöre is kellemes ünnepeket és békés boldog uj évet mindenkinek sziasztok

Alex69EVO 2009.12.25. 00:04:19

Tudjátok mi a baj?
ha kimegyek az utcára este és belémkötnek/kiakarnak rabolni, az esetek 99.9%-ában CIGÁNY személy csinálja...ha elmenekülök utánam jön, ha esetleg megvédem magam, még agresszívabb lesz és felvan háborodva...

a magyarokat rasszistáknak kiálltják ki, miközben ők mégnagyobb rasszisták (magyar=paraszt) és legszívesebben kiírtanának minket, jobb esetben elüldöznek onnan, ahol lakunk...

most több ilyet nem írok, mert ezeket nagyjából mindenki tudja és tisztában van vele...(még a romák is, már amelyik belátja...)

romák közül 3 csoportot emelnék ki:
1:tele van pénzzel, mercedessel vagy valami drága kocsival járkál, felveszi a segélyt, iszonyat bunkó...

2:nagyon szegények, mégis vállalnak 6-8 gyereket, akiket nem járatják iskolába (max. 8ig), segélyből élnek, aluliskolázottak és nem is akarnak dolgozni, a gyerekek utcán nőnek fel, és már kiskorukban a magyar emberek ellen fordítják őket...

3:jobb körülmények között nőnek fel, iskolába járnak, dolgoznak (lehet, hogy először Tescoba kell dolgozni, de utána lehet fokozatosan feljebb lépni, mint ahogyan a magyaroknak is)<<magyarul nem piszkos a munka
szerintem az itt (roma)felszólalók nagy többsége ebbe a csoportba tartozik..
nektek kéne cigány társaitoknak példát mutatni és akkor a magyarok is befogadóbbak lesznek
ez nem a származásról vagy a bőrszínről szól, hanem a sok rossz tapasztalatról, ezt bekéne látni, de sajnos egyenlőre nem megy...
nekem sok cigány barátom van, akiket jobban szeretek, mint magyar társaimat, ők beilleszkedtek, és úgy élik mindennapjaikat, mint a magyarok, de sajnos a többség meg se próbál beilleszkedni, elhatárolódnak mindentől, ami segítené a magyarok és a cigányok barátságát...

most mondhatjátok hogy ez fordítva is így van, természetesen IGEN, csak a különbség, hogy rettegésben élnek a magyarok a romák mellett és ezt ki is használják...pedig lehetne ez másképp is.

picit hosszúra sikeredett, próbáljátok a lényeget leszűrni, senkit se akartam megbántani, csak ez a valóság!
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!!

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Nem megy? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása