RSS

Cigányírtás Tatárszentgyörgyön?

Í­rta: BeVi@Ózd (törölt) ; 2009.02.28. 22:33 · 1 trackback

Tatárszentgyörgyön a hétfői kettős gyilkosság áldozataiért virrasztó romák között állítólag van szemtanúja a második romák elleni támadásnak. Szombat este fél nyolc tájban kapott lángra egy romák lakta ház. Az ott élő család nem tartózkodott otthon, állítólag a hétfői kettős gyilkosság miatti félelmükben Budapesti rokonaikhoz költöztek. (Zsigár Angéla, a tatárszentgyörgyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője szerint az itt élő Lázár Dénes családja épp az elhunyt Csorba Róbert szüleinél tartózkodott, a roma szokás szerint a temetésig tartó virrasztáson vettek részt.) A szombati támadásnak mindenesetr nem voltak sérültjei, sem halálos áldozatai.

A döntően a helyiek elbeszélésén alapuló sajtóhíradások szerint a helyiek láttak egy magas férfit, aki kiszállt egy (feltehetően) terepjáróból, Molotov-koktélt dobott az egyik házra (amely néhány portányira volt csupán a hétfői kettősgyilkosság helyszínétől), majd elment. Mások tompa puffanásokat véltek hallani, közvetlenül az előtt, hogy egy hét alatt immár a második ház kapott lángra a helyi cigánytelepen.

A tűzoltók gyorsan t eloltották a tüzet. Ám, míg hétfőn, már közvetlenül az oltás után „előzetes szakvéleményt mondtak”, nevezetesen, hogy elektromos tűz miatt éget porig Csorba Róbert háza (őt és öt éves kisfiát lőtték le ismeretlenek, amikor a lángoló épületből kimenekültek), most rendőrségi forrásaink szerint még a helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőröknek sem mondtak semmit. Vélhetően nem akartak egy újabb hibát elkövetni.Számos jel azonban arra utal, hogy az újabb háztűz is Molotov-koktélos támadás miatt éget ki egy hét alatt immár a második ház a tatárszentgyörgyi cigánytelepen. Rendőrségi források szerint két tűzfészket találtak az oltás után, ami kizárja, hogy elektromos tűz vagy más véletlen szerencsétlenség okozta volna az épület pusztulását.

 Forrás: Népszabadság Online

 

szólj hozzá : gyilkosság molotov koktél tatárszengyörgy cigányirtás

A bejegyzés trackback címe:

https://romasors.blog.hu/api/trackback/id/tr9972446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.04. 09:12:11

Az emberélet mint kampánytémaA tatárszentgyörgyi gyújtogatás és kettős gyilkosság kapcsán le kell szögezni pár alapvető dolgot. Semmilyen mentség, kifogás nem fogadható el az emberélet elvételére (leszámítva a jogos védelmet, de ez jelen helyzetben nem me…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Nem megy? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása