RSS

Akarunk cigány listát?

Í­rta: BeVi@Ózd (törölt) ; 2009.03.07. 10:15

2001. évi magyarországi népszámlás eredményét tekintve 12 nemzeti kisebbség és 1 etnikai kisebbség, a cigányság él. Ekkor valamelyk kisebbséghez tartozónak az ország alig 3%-a vallotta magát, viszont a valós létszám ennél jóval magasabb, akár 10%-ra is rúghat.

Mivel faji alapon nem lehet nyilvántartást vezetni, nem lehetünk tisztában azzal, hogy a cigány integrációra fordított 150 milliárd! eljutott a rászorulókhoz. A magyar törvények nem teszik lehetővé hogy kövessük a pénz útját, hogy épp megrekedt-e valamelyk politikusunk kezében, vagy épp magyar családokat segítenek vele (ezzel nincs probléma, csak nem nevezném roma integrációnak!).

A lista készítését ellenzők attól félnek, hogy az történik velük mint egykoron a zsidókkal. Sok példát lehetne felemlegetni a múltból, mi történt akkor amikor egy kisebbséget  górcső alá vesznek, listát vezetnek tagjairól. Ezen nyilvántartást követve elhurcolták, kitelepítették őket, vagy épp büntetlenül meggyilkolták. Nem elég-e nekünk az osztály naplóba, munkaügyi nyilvántartásba  bevésett "C" betű?

Az összeírást támogatók arra érvelnek, hogy az állam integrációra fordított pénze, faji regiszter nélkül az ablakon kidobott pénzre hasonlít. Több programban vannak csalók, akiknek a bőrszínét törvényesen nem lehet számonkérni.  Ezen segítene valamilyen "összeírás féle", hogy az ott feltüntetett személyek vegyenek részt a programban, így a cigány integrációra fordított összeg célt érne. Az alkotmány szerint nemzetiséget, vallást mindenki önmagának választ, és alkotmányos jogait sérti ha megkülönböztetés éri. De több roma programban úgy lehet részt venni ha a helyi kisebbségi hivatal áldását adja a részvételre, aminek az a célja hogy csak cigány csoportott hozzanak létre.
Ha magyarországon nem lehet regisztrálni a kisebbséget, és az alkotmány nem engedi a megkülönböztetést, akkor csak szociális alapon lehessen támogatást kapni. Ez által a roma integráció kifejezés értelmét vesztené.

A szigetországban a kisebbségekről bűnügyi-, egészségügy-, és még születési statisztikát is nyilvántartanak, Igaz a Britek megtudták óvni állampolgárjaikat a II. világháború borzalmaitól.

Forrás: szemtanú

1 hozzá szólás : lista támogatás kisebbség megkülönböztetés összeírás

A bejegyzés trackback címe:

https://romasors.blog.hu/api/trackback/id/tr25986864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Nem megy? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása