RSS

Mindig van kitől félni!

Í­rta: BeVi@Ózd (törölt) ; 2009.03.17. 22:14

Magyar Gárda

A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület és az általa létrehozott Magyar Gárda Mozgalom a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz kapcsolódó, 2007. augusztus 25-én alakult szervezetek. Deklarált célja a magyarság fizikai, lelki és szellemi önvédelme. Árpádsávos címerrel ellátott fekete-fehér egyenruhája és az egyesek szerint pártmilíciára emlékeztető jellege, illetve a magyarországi cigánysággal kapcsolatos megnyilvánulásai miatt heves vitákat váltott ki

Magyar Gárda kezdettől fogva katonai jellegű külsőségeket hangsúlyoz, de alapszabálya szerint nem fegyveres testület, mivel a magyar alkotmány tiltja, hogy politikai célt szolgáló fegyveres szervezeteket hozzanak létre az egyesülési jog alapján.

 

 

Nemzeti őrsereg

A Nemzeti Őrsereg egy 2007 tavaszán, a Nyírségben alakult meg. A szervezet megjelenése kifejezetten fegyelmezett: rendezvényeiken egyenruhát hordanak, alakzatban mozognak, vezényszavakat használnak. Fegyvert vagy fegyverként használható eszközt nem viselnek.

Hagyományőrző egyenruhájuk szabása és színösszeállítása részben a II. világháború idején rendszeresített magyar honvéd egyenruhát utánozza. Részei: bakancs, beletűrt sötétzöld nadrággal, derékszíj és könyék fölé felhajtott ujjú, vállpántos, álló gallérú drapp ing (hűvös időben derékszíjjal kívülről leszorított, barna rövid kabáttal, fehér cérnakesztyűvel) és ellenző nélküli zöld sapka. A felsőruházat bal karján a vállszalag alá gombolt, könyék felett végződő sötétzöld toldaton karszalagot viselnek, amely árpádsávos alapon, piros körben, csúcsán álló, feketével szegett fehér négyzetet ábrázol, benne székely-magyar rovásírással írt, zöld színű H betűvel. Az egyenruhán megfigyelhetők bizonyos hierarchiára utaló jelzések, rangjelzések egyes, magasabb beosztású tagok ruhájának gallérján.

Gyakorló ruházatuk a military boltokban kapható, amerikai M65 típusú woodland mintázatú BDU (Battle Dress Uniform) egyenruha: sötét barnás-zöld tónusú terepmintázatú nadrág, ugyanilyen mintázatú zubbony és kabát, valamint jobb oldalra hajló, zöld színű barett (sapka). A zubbonyt a nadrágon kívül viselik, azon rajta zöld málhaövvel. A barett bal oldalán kör alakú fém sapkajelvény: rovásírásos H betű, "NEMZETI ŐRSEREG" körfelirattal. A zubbonyuk bal karján állományjelző található.

 

Nyilasok

Horthy és szűkebb köre kiszeretett volna lépni a német szövetségből. A kiugrás főszervezőjét ifj. Horthy Miklóst német kommandósok 1944. október 15.-én reggel elrabolják. Délelőtt a feldúlt kormányzó bejelentette Veesenmayer német követnek, hogy Magyarország kilép a háborúból. Egy óra körül a rádió közvetítette Horthy kiáltványát, amelyben bejelentette, hogy Magyarország fegyverszünetet kért. A beavatottak tétova cselekvése miatt, náci érzelmű főtisztek hamar átvették a magyar katonai alakulatok irányítását. Szálasi Ferenc lett magyar állam miniszterelnöke és államfője, azaz „nemzetvezetője”. Elkötelezte magát, hogy folytassa a háborút, a német szövetség kötelékében.

Szálasi nyilasai miatt társadalom egészére hatalmas nyomás nehezedett. 50 ezer zsidó deportálása után a maradék fővárosi zsidóságot gettókba kényszerítették, zsidók ezreit mészárolták le. A katonaszökevényekre, ellenállókra vagy bárkire, akiben a nyilasok ellenséget láttak, halál várt. Megkezdődött az ország szisztematikus kifosztása, a kiürítés, amelynek során mintegy 600 ezer tonnányi gépet, nyersanyagot, járművet Németországba szállítottak.

Szálasi és vezérkara elköltöztek a fővárosból, hozzáláttak a Hungarista Munkaállam jogi kidolgozásához. Ekkor született törvényjavaslataikból kiolvashatók szándékaik. A nyilasok át akarták alakítani a társadalmat, és alá akarták vetni az állam totális hatalmának. Elképzeléseik szerint a családi életnél fontosabb lett volna a magyar nép létszámának kívánt növelése. Terveik szerint, ha egy házasságból négy éven belül nem születik gyerek, azt kötelezően fel kellett volna bontani. Egy, a családokról szóló törvénytervezet a homoszexuálisok kiherélését javasolta. A nyilasok úgy vélték, hogy a jövőben a nagykorú, de házasságban nem élő férfiaknak közös szállásra kell költözni.

 

BeVi@Ózd

1 hozzá szólás : magyar roma nemzeti holocaust szervezet nyilasok gárda mészárlás üldöztetés őrsereg félkatonai

A bejegyzés trackback címe:

https://romasors.blog.hu/api/trackback/id/tr621008667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slayer7 2010.05.18. 12:47:17

Szóval, akkor most kitől kell félni?

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Nem megy? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása