RSS

Életük kockáztatva dolgoznak a Farkaslyuki cigányok!

Í­rta: BeVi@Ózd (törölt) ; 2009.03.21. 10:24

Farkaslyuk közelében korábban bánya működött, amelyet 1990-ben bezártak. A helyiek szerint - bár ez a terület soha nem volt a bánya része - rengeteg, jó minőségű szén lehet a föld mélyén.

Bár a munka helyenként életveszélyes, az illegálisan bányászók nem törődve a veszéllyel, napi 10-14 órát dolgoznak, hogy a családjukat eltartsák. Tisztában vannak azzal, hogy a 10-12 méter mély gödör, amit ástak, bármikor rájuk omolhat. Ennek ellenére egész nap egymást váltva, csákánnyal bányásszák a szenet. A nyersanyagot vödrönként hordják fel a mélyből.

Egy-egy munkás naponta két-három ezer forintot keres a veszélyes munkával. A szeneszsákokat vállon hordják le a faluba, ahol a fűtőanyagot eladják. Feleannyiért, mint a piaci ár, de így is megéri.

A miskolci bányakapitányságon eljárás indult az ügyben. Izsó István bányakapitány közleményt adott ki, amelyben a bányatörvényre hivatkozva azt írja: ha bebizonyosodik, hogy a bányászoknak nincs engedélye, a bányafelügyelet büntetőeljárást kezdeményez.

 

2 hozzá szólás : bűnözés illegális bánya szén cigánybűnözés ózd kényszer rászorultság megélhetési farkaslyuk

A bejegyzés trackback címe:

https://romasors.blog.hu/api/trackback/id/tr421015778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2011.02.12. 18:01:50

A hir lehet igaz, de a kep miatt nagyon ironikus. Mintha egy atlag utepites lenne, ahol egy dolgozik, ot pedig zsebredugott kezzel alldogal.

_malatz_ 2011.04.03. 19:48:04

Hallottátok a hírt : Szijjártó Petiről ?!
nem kicsit meleg - csak néztem, mi van????

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Nem megy? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása