RSS

A cigányok viszik el a gazdasági válság miatt kialakult balhét?

Í­rta: BeVi@Ózd (törölt) ; 2009.02.21. 07:24

 

A cigányok 10, míg a parlamenti pártok 90%-ban felelősek az országban kialakult cigányellenes hangulatért - jelentette ki az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.


Az OCÖ-nek több javaslata van, amellyel elősegítené a helyzet megváltozását. Többek között háromezer roma és nem roma polgárőr azonnali kiképzését kérik.

Nagyobb részben a politikusoknak és a parlamenti pártoknak köszönhető a Magyarországon kialakult romaellenes hangulat - mondta Kolompár Orbán. Az OCÖ elnöke szerint ugy

anakkor a cigányok sem tettek meg mindent az előítéletek felszámolásáért. A magyarországi cigányszervezetek a parlamenti pártok kiszolgálóivá váltak az elmúlt 20 évben. "A cigányság egy összpolitikai koncepció áldozata, velük akarják elvitetni a gazdasági válság miatt kialakult balhét" - mondta a politikus.

Az Országos Cigány Önkormányzat a megoldásra egy javaslatcsomagot dolgoz ki, amelynek egyik eleme a közrend és a közbiztonság megerősítése. Az OCÖ azt szorgalmazza, hogy azonnal kezdjék meg háromezer roma és nem roma polgárőr kiképzését, akiket a hátrányos helyzetű kistérségekbe vezényelnének. A bérük Kolompár szerint az Út a Munkához nevű programban rendelkezésre áll. A program az oktatást is érintené. Az OCÖ roma segítőket alkalmazna az iskolákban, ezzel vennék elejét az újabb tanárbántalmazásoknak.

"Le kell zárni az elmúlt 20 évet és új alapokra kell helyezni a roma-nem roma kapcsolatot" - tette hozzá Kolompár Orbán.

szólj hozzá : orbán válság kolompár közhangulat politikusok 90% 10%

A bejegyzés trackback címe:

https://romasors.blog.hu/api/trackback/id/tr71955999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Nem megy? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása